150 gr kiks eller makroner (Digestive kiks) - jeg brugte halv mariekiks og halv makroner
50 gr smeltet smør
100 g hvid chokolade
200 g flødeost
50 g cremefraiche 38 %
1 dl sukker
2 æg
3 spsk. hvedemel
1½ tsk. vaniljeekstrakt
Topping:
150 g skyr
2 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
200 g jordbær, vindruer, blåbær eller hvad du har lyst til
25 g høvlet chokolade
Miks kiks og smør sammen med Bamix. Pres kikseblandingen ud i en springform der er foret med bagepapir. Stil det i køleskabet.
Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Pisk flødeost, cremefraiche og sukker sammen. Tilsæt æg og pisk det sammen. Rør hvedemel, smeltet hvid chokolade og vaniljeekstrakt i. Kom dejen over kiksebunden, og bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe.
Pisk cremefraiche og piskefløde sammen, og smag til med flormelis. Fordel det over den kolde kagen. Pynt med frugt og chokoladen.
Skriv din kommentar her