• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Pæresalat

Pæresalat

Udgivet: 12. aug. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Min gemals arbejdsgiver har, eller havde et pæretræ i haven. Sidste år gav den kun 3 - 4 pærer, men i år var den fyldt med de lækreste pærer, lige indtil blæsten knækkende den. Af det knækkede pæretræ, blev der plukket ikke mindre end 80 kg pærer, og jeg var så heldig at få en del af dem. Så nu spiser vi pærer hver dag, og selvfølgelig får I opskrifterne på det jeg laver af dem. Fortæl mig endelig, hvis I har andre idéer med denne frugt, som jeg skal prøve.

Inden I får opskriften i dag, skal I lige have en lille update. Vi venter stadig på at blive farmor og farfar. Men det er lige før nu, og faktisk kan det blive hvad dag det skal være. Nu er det heller ikke til at vente længere, jeg tror aldrig jeg har glædet mig så meget som til netop det at blive farmor. Det er meget stort. Barselsgaverne ligger klar, vi venter bare på at vores søn ringer og fortæller at nu er prinsessen født. Nå, nok om det, nu gælder det pærerne.

Det første der faldt mig ind at bruge pærerne til, var en salat med friske sprøde pærerskiver i.

[ingredients title="Pæresalat"]
2 pers. som tilbehør

  • 2 pærer
  • 1 håndfuld blandet grøn salat
  • 1 håndfuld fetaost
  • 1 dl grofthakket valnødder
  • En lille smule ribs - granatæblekerner kan også bruges

    Dressing:

  • 1 tsk dijonsennep
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
  • 2 spsk honning
  • salt og peber

Pisk ingredienserne sammen til dressingen.

Skær pærer i tynde skiver og dem dem straks med dressingen, så de ikke bliver mørke. Pluk salaten og bred ud på et fad. Læg pæreskiver  og fetaost i små tern ovenover og drys med grofthakkede valnødder og ribs (granatæblekerner).

Fordel lidt mere dressing over og server resten til.

[/ingredients]
Salaten smager fantastisk både som tilbehør, men også som en let frokost.

 

 

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Kom så med det grillvejr!

Hurtig Pastasalat

Rødgrød med Creme Fraiche

Kirsebærdrømme

billede med hjemmebagte kaffebrød

Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen

Glaserede Koteletter

Klatkager med overraskelse

Tropisk Sorbet

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.