Ferien er startet, fredag aften havde vi besøg af gode venner og lørdag aften var vi til grillaften hos andre gode venner. Søvn er der ikke blevet så meget af i weekenden, så i dag, søndag aften skulle der bare være en let aftensmad, for energien var ikke helt i top.
Det blev til hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og kyllingepølser.
Pølsebrød/Madbrød
25 gr gær
1 spsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl olie
5 dl vand
ca. 800 gr mel
1 dl. soltørrede tomater
Gær, salt og sukker røres ud i vandet. Tilsæt olie og mel og ælt tilsidst de grofthakkede soltørrede tomater i dejen. Ælt og ælt, til det er en blød sej dej.
Læg dejen til hævning i en skål i 2 timer
Af dejen formes nu 24 små aflange pølsebrød. Mindre antal, hvis der ønskes større brød.
Lægges på en bageplade og efterhæver en ½ time.
Pensles med vand og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.
Når pølsebrødene er lidt afkølede, skæres de halvt igennem, og fyldes med lidt pesto eller blommechutney. et salatblad kommes i, inden pølsen lægges i brødet. Top din hotdogs med små fine tern af tomater og rødløg, og slut gerne med et par skiver oliven. Tomater og løg kan med fordel vendes i en olieeddikedressing, men endelig ikke for meget. Kun lige for at give lidt frisk smag.
Jeg brugte gode kyllingepølser, men krydrede oksekødspølser vil også være rigtig gode. Ja alm. wienerpølser kan selvfølgelig også bruges, ligesom man kan bruge traditionel tilbehør til sin hotdogs.
Skriv din kommentar her