Shakshuka er en populær israelsk ret, der kan spises hele dagen. Den er hurtig lavet, og man kan lave en ordentlig portion ad gangen, og så slå det antal æg ud, som man er personer. Jeg serverede hjemmebagt madbrød til, men et par pitabrød smager også rigtig godt at dyppe i saucen. Om det er autentisk ved jeg ikke, men kan man ikke undvære kød, kan man komme lidt chorizopølse i skiver i.
Shakshuka (som jeg laver den)
olivenolie til at stege i
½ løg, skrællet og skåret i tern
1 fed hvidløg, hakket
1 grøn eller rød peberfrugt, hakket
500 gr tomater i tern eller 2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 tsk chili
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
Salt og peber efter smag
3 æg
Evt. lidt fetatern eller persille til pynt
I en dyb, stor stegepande eller sauterpande kommes løgtern, peberfrugt og hvidløg i, og svitset let. Hæld tomaterne i tern eller indholdet af de 2 dåser ved sammen med pure og krydderier, læg låg på og lad retten simre i ca 30 min. Smag til - det skal være lidt stærkt.
Slå nu æggene ud ovenpå tomatsaucen, så de ligger lidt fra hinanden. Læg låg på panden og lad det simre 5 - 10 min, alt efter hvor pocheret du vil have æggene.
Server med noget godt brød til at dyppe i saucen.
Skriv din kommentar her