Nogen gange bliver aftensmaden helt anderledes end egentlig planlagt. Således tog jeg den anden dag noget svinefars op af fryseren om morgenen, for at lave frikadeller. Men da der også var en lille rest kogte løse ris samt lidt hakket grønkål i køleskabet der lige skulle bruges, endte det med små farsbrød. Og det var der bestemt ingen der var kede af, for de smagte godt, og der var faktisk nok til 2 dage til os 2 personer, + der kom 2 farsbrød i fryseren til en hurtig aftensmad en anden dag.
[ingredients title="Små farsbrød med Fennikel"]
6 pers.
- 400 gr hakket flæskefars
- 2 dl koget afkølede løse ris
- 2 dl hakket grønkål
- 1 æg
- 1½ dl rasp
- 1 finthakket løg
- 1 - 2 finthakkede fed hvidløg
- salt og peber
- 1 fennikel i tynde skiver
- 1 æble i helt små tern
- Fetaost i blok som skæres ud
Kom alle ingredienser undtagen fennikel og feta i en skål, og ælt det sammen til en fast fars. Krydder med salt og peber.
Del farsen i 6 og tryk dem flade. Læg fennikelskiver på sammen med de fine æbletern og lidt fetaost, og fold sammen og form til et mini brød.
Du skal sikkert ikke bruge al fennikel og feta, men gem endelig resten, for de er gode til en salat.
Steg de små farsbrød på en pande med smør, til de er gyldne.
Jeg valgte at trykke fetaosten ned i midten af hvert brød, lige inden er var færdigstegte.
Mens farsbrødene hygger sig på panden, laves en salat.
Skær 1 - 2 hjertesalater i tyndeskiver og vend i en skål sammen med resten af fennikel og fetaost. Er der æble og grønkåls rester, kommes de også med i salaten. Hæld en vinaigrette dressing over og pynt med de smukke kerner fra granatæble.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her