Træstammer, studenterbrød, romkugler eller hvad man nu kalder dem. Kært barn har mange navne, men ét er fælles for dem alle, nemlig at de er lavet af kagerester.
Når der er kage til overs her, kommer jeg resterne i fryseren, og på et tidspunkt er der så meget, at der kan blive til en portion træstammer eller romkugler.
Jeg har ikke brugt en egentlig opskrift, så der er svært at skrive målene for ingredienserne. Så du må smage dig lidt frem, og mærke konsistensen. Pas bare på, at dejen ikke bliver alt for tynd. Den skal være fast, så den nemt kan trilles og beholde faconen.
Ingrediensen:
1 pose blandet kagerester (chokoladekage, mazarinkage og en med lidt creme i var hvad jeg brugte denne gang)
Hindbærmarmelade - gerne hjemmelavet
Lidt kakao
Sukker, vanilje og mandel-ekstrakt kan tilføjes efter smag og behag.
Alt blendes sammen og smages godt til. Trilles til stænger. Marcipan, æltet med lidt flormelis, rulles tyndt ud og udenom stængerne. Jeg skærer dem først i mindre stykker når marcipan er kommet på, så giver det en pænere kant.
Træstammerne dyppes i smeltet chokolade og kan dekoreres med resten af chokolade. Stilles køligt til de skal serveres.
Skriv din kommentar her