Skøn opskrift på en lækker æggekage bagt i pande. Æggekagen er en populær ret til aftensmad, og her er den serveret med en nem bønnesalat.
Gammeldags æggekage med lækkert fyld. Sådan kan man kalde denne opskrift, der er et lille twist af æggekagen, men du kan roligt glæde dig.
Æggekage er gammel, dansk husmandskost, og den kan laves på utallige måder. Typisk er det med bacon, tomat og purløg, men her får du en version med røget mørbrad og grøntsager. Og den er altså god.
Se også: Biksemad med spejlæg og tilbehør
Æggekagen er nem mad, uanset om det er til frokost eller en let aftensmad, og opskriften er beregnet til fire personer. Fyldet kan jo varieres og udskiftes efter eget ønske.
Opskrift på æggekage
Ingredienser
- 1 stykke mørbrad røget, (små 10 cm)
- 12 æg piskes sammen
- 100 g pasta
- 6 små squash 10 cm hver, eller 1 stor
- 2 gulerødder alt efter størrelse
- 4 cherrytomater
- 1 håndfuld purløg
- salt og friskkværnet peber
- Lidt smør til stegning
Sådan gør du
- Til æggekage starter du med, at skære mørbraden i så tynde skiver som muligt. Brun dem derefter på en varm pande. Læg dem til side.
- Skær gulerødderne i små tern og squash i skiver.
- Kom pastaen i kogende vand og lad dem koge knap møre. Hæld dem til afdrypning
- Varm en pande op med smør og svits gulerødder, squash og pastaen ganske kort, inden de 12 æg, der er pisket godt sammen kommes ved. Husk at komme lidt salt og peber i æggeblandingen.
- Lad nu æggekagen sætte sig ved svag varme. Jeg løfter lidt i den undervejs, men pas på ikke at få det til røræg.
- Læg de brunede skiver af den røgede mørbrad på æggekagen de sidste 5 min, sammen med tomater der er skåret ud i både.
Tips
Drys den bagte æggekage godt med purløg inden servering. Det er altså rigtig sommer mad.
Bønnesalat til æggekage
- 1 dåse brune bønner - skyllet og godt afdryppet
- ½ spidskål
- evt. lidt andet grønt salat
- 2 skiver galiao melon i små tern (uden skral)
- 1 lille rødløg i små tern
- 1 håndfuld ristede kikærter (købt som topping)
- Vinaigrette
- Evt. ost
Bland det hele til salaten og drys gerne med mere purløg og tynde osteflager.
Vinaigretten kan blandes i salaten eller sættes på bordet i en lille kande.
Se også: Spinat-Æggekager
Skriv din kommentar her