Jeg har haft en søndag, der har handlet rigtig meget om bloggen. For den anden dag, kunne jeg pludselig ikke logge ind og skrive på bloggen. Siden var bare hvid, uden noget som helst på. Men kun i administrationsdelen, for forsiden, som du ser, var nogenlunde som den skulle være. Der havde ganske enkelt være ubudne gæster, som havde sat koder ind i mine filer, som slet ikke skulle være der. Måske du nåede at opleve, at du ville klikke popuppen med min webshop væk, og pludselig var inde på en knap så sober side. Jeg undskylder mange gange, selvom jeg ikke var mig der havde sat linket ind.
Men hold da op, et arbejde at finde sådan noget kode. Det tog noget tid, men jeg fandt det! Og nu håber jeg så bare, at der ikke er andet andre steder. Så var det altså rigtig heldig, at jeg i går bagte en nøddemarengs-bund, som vi kunne få til kaffen bagefter. Og endda med frisklavet rabarberkompot.
Og så blev den spist i det dejligste solskin på terrassen. Søndagen endte med at blive dejlig alligevel 🙂
[ingredients title="Nøddemarengs med rabarberkompot og flødeskum"]
- 2 æggehvider
- 300 gr sukker
- 100 gr hakkede hasselnødder
- 1 spsk kakao
- 4 dl Rabarberkompot
- ½ l piskefløde
- evt. hakket chokolade til pynt
Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen.
Tilsæt de hakkede hasselnødder samt mel kakao vend det hurtigt sammen.
På en bageplade med bagepapir tegnes 2 cirkler hvor marengsmassen fordeles i.
Bages ved 185 grader i ca. 40 min.
Pisk fløden til skum.
På de helt afkølede bunde, smøres halvdelen af rabarberkompotten ud over. Den anden halvdel vendes i flødeskummet, som fordels over kagerne.
Pynt med en rest rabarmerkompot, hakket chokolade eller hakkede nødder.
[/ingredients]
Louise
Tak for en rigtig god opskrift. Lavede den i sidste uge, og der var ubetinget ros hele bordet rundt. Rabarberne var friske fra haven, og er helt fantastiske nu. Godt sommer 🙂
Peter Kjeldsen
Hej Jensen
Dine opskrift på nøddemarengs gav stenhårde plader! Jeg fulgte opskriften nøje. Jeg tror der er alt for meget sukker i opskriften.
Ellen
Det er jeg da ked af at høre. Jeg bager den ofte, og den er god hver eneste gang. Næste gang kan du evt prøve blot at vende æggehvider i, uden at piske dem. Det giver en mere fast og sej bund.
Kan din ovn bage lidt for hårdt, eller har de fået for længe?
Kis
Du skriver at der skal mel kakao i? Og rækkefølgen på rabarberkompot og flødeskum med rabarber er vist ikke rigtig ift billedet.
Anette
Er der helt korrekt med 2 æggehvider og 300 gr sukker?
Mvh Anette
Ellen
Hej Anette.
Det lyder voldsomt, men er helt rigtigt. Kun 2 hvider til 300 gr sukker ?
God weekend til dig.
VenterPaaVinBlog
Åh, rabarberkompotten ser skøn ud.
Ellen
Jeg er også ret vil med de fine rabarber. De smager af sommer ?