Prøv denne opskrift på gammeldags pandekager, som du laver en nem og klumpefri pandekagedej. Den klassiske opskrift på tynde pandekager.
Gammeldags pandekager er bare noget af det bedste, og her er den klassiske opskrift på en sikker og klumpefri pandekagedej.
Opskriften er med lidt vanilje, kardemomme og citronskal, men du kan sagtens bage pandekagerne uden. Og blot lave en mere grundlæggende udgave af dem.
Se også: Spinatpandekager - nemme pandekager med spinat
Du kan med fordel lave pandekagedejen i god tid, og så blot lade den stå på køl indtil brug. Faktisk kan du piske pandekagedejen sammen dagen før.
Du får 10 tynde pandekager ud af denne opskrift, men selvfølgelig afhængig af hvor store eller små du laver dem.
Opskrift på pandekager
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 2 teskefulde sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 1 teske kardemomme strøget
- Lidt salt
- 4 deciliter mælk
- 1 citron ikke sprøjtet/overfladebehandlet
- 40 gram smør smeltet
- 3 æg
Sådan gør du
- Til de gammeldags pandekager starter du med, at veje hvedemel af i en skål sammen med sukker, vaniljesukker, kardemomme og lidt salt. Kardemomme kan helt udelades, hvis ikke du er så vild med det.
- Derefter piskes mælk i, og du kan starte med halvdelen, og derefter piskes resten gradvist i. På den måde undgår du klumper i din pandekagedej. Er du alligevel uheldig, kan du blot lige køre en stavblender gennem dejen.
- Riv skallen af en citron i dejen. Husk at købe en citron, der ikke er hverken sprøjtet eller overfladebehandlet. Og derfor gerne økologisk.
- Tilsæt det smeltede smør, og pisk til sidst æggene i pandekagedejen.
- Sæt din pandekagedej på køl i mindst 30 minutter. Du kan med fordel lave dejen dagen før den skal bruges.
- Bag dine pandekager i en smule smør, da det giver dem bedre smag. Husk at panden skal være gennemvarm før du bager den første pandekage.
Tips
De færdigbagte pandekager lægges i en stak mens du bager resten færdig.
Du kan evt. holde dem lune i ovnen.
Se også: Bananpandekager - sund og nem opskrift
Servering
Pandekagerne kan nydes med syltetøj, hvor de smager forrygende godt. Men de kan også spises med eks. lidt Nutella eller pålægschokolade.
Eller lav en klassiker: Pandekager med is. Kom stave af din yndlingsis på pandekagerne og rul dem sammen. Det er en populær dessert.
Kan pandekager fryses?
Pandekager kan sagtens fryses.
Her lægges de bagte pandekager mellem lag af bagepapir, og så er de nemme at tage op af fryseren.
De frosne pandekager kan sagtens holde sig i mindst et par måneder i fryseren.
Du kan i øvrigt også fryse pandekagedej.
Skriv din kommentar her