Mørbrad kan jeg rigtig godt li. Det er magert, mørt og kan tilberedes på et utal af måder.
I dag blev det med gorgonzola og fløde (det er vel fridag!).
1 svinemørbrad
Grov sennep
2 porrer
Ramsløgsalt og Peber
75 gr Gorgonzola
3 dl. fløde
salt & peber
Mørbraden pudses og skæres i bøffer, som trykkes lidt flade. Krydres med ramsløgsalt og peber.
Porrerene skæres i tynde skiver. Toppen kan skæres i meget tynde strimler, blanceres kort og bruges som pynt.
På en pande kommes lidt smør, og porrerne vendes i smørret uden at tage farve. Porrerne kommes i et ildfast fad.
Mørbradbøfferne brunes på begge sider på pande og lægges ovenpå porrerne i fadet. Bøfferne smørres med et tyndt lag grov sennep.
Fløde og Gorgonzola smeltes langsomt sammen i en gryde. Hældes over bøfferne og det hele sættes i en 200 gr varm ovn i 30 min, eller indtil sovsen tager farve.
Serveres med broccoli og kartofler.
Skriv din kommentar her