Jeg ved det nok, - jeg har lovet I får resten fra festivallen. Det kommer også, men der var lige nogle agurker der skulle anvendes.
Vi har agurker i drivhuset. Ikke i større mængder, men alligevel rigeligt til os. Så er det jo smart, at kunne bruge dem til lidt af hvert. Hvis du har mange agurker, er denne saft/essens virkelig værd at prøve.
1½ dl mynteblade
1 agurk
1½ dl gransirup eller kog en vinsirup selv*
1½ dl hvidvin (udelad, hvis du selv koger vinsirup)
1 dl agurke-mynte saft/essens
½ dl tonic eller danskvand
2 cl hvid rom
isterninger
agurkeskiver
Kom de vaskede og tørrede mynteblade i blenderen sammen med en agurk i mindre stykker, sirup og hvidvin. Blend så det er helt findelt inden det kommes op i en si og drypper af. Agurkemassen i sien kasseres.
Nu har du en essens, der kan blandes op med tonic eller danskvand og hvid rom.
*Vinsirup kogt.
1½ dl hvidvin koges med 1½ dl vand og 1½ dl sukker i 10 min. Kom evt. et lille laurbærblad i.
Udelader man rommen, kan den også drikkes som læskedrik. Dejlig kølende i sommervarmen.
Inspiration har jeg gået fra bladet "Mad & Venner" nr. 130
Skriv din kommentar her