I dag er det 1. maj, og rundt omkring bliver der holdt 1. maj møder. Vi holder ikke fri, og jeg skal heller ikke til 1. maj møde. Men dem som skal, får helt sikkert en god dag. For mig er det en hjemme-arbejds-dag idag. Så der er kaffe i koppen.
Sådan en mandag er der mange der lige skal have tømt grøntsagsskuffen for halvgamle rester. Så en ret med masser af grønt, er måske en god idé. Jeg foreslår Barbecue Blomkål, som både er nem, hurtig, sund og smager fantastisk. Og i tilgift, smager det af sommer og grill. Jeg tror helt bestemt, at vi skal have gang i grillen i denne uge, hvor de lover os de dejligste temperaturer. Hvor er det bare fantastisk. Og så skal der gang i barbecuen igen.
Men her er der en lille forsmag.
[ingredients title="Barbecue Blomkål"]
4 portioner
- 1 blomkålshoved
- Kartofler - ca. 1 håndfuld
- 1 sød kartoffel
- 1 løg
- cherry tomater - 1 håndfuld
- krydderurter
- 1 dl barbecuesauce
- 1 dl vand
- 1 tsk karry
- 1 fed hvidløg
- lidt chili
- salt og peber
- smør til stegning
Vask kartofler og skær i mindre stykker.Den søde kartoffel skrælles og skæres i tern. Løg i tern samt finthakket hvidløg kommes på en pande med smeltet smør. Når de har taget lidt farve, drysser de med karry og de 2 slags kartofler kommes ved og brunes lidt. Tilsæt barbecue og vand og smag til med chilie, salt og peber. Der kan sagtens kommes mere barbecue i, men det skal ikke sejle i væde. Læg låg på, og lad simre 5 min.
Del blomkålen i mindre buketter og tilsæt, og lad simre til det hele er mørt. Ca. 10 minutter længere. Blomkål må endelig ikke koge ud, de skal stadig knase lidt.
Smag til igen og juster evt. Kom tomater, skåret i kvarte i retten og vendt rundt, lige inden servering. Masser af hakket krydderurter ovenpå og så er det klar til at sætte på bordet.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her