Det siges, at blåbær er lidt af et vidunderbær, der er god for hukommelsen, god for øjnene og er supersundt pga. et højt indhold af antioxidanter. Og så er jeg ret vild med blåbær på min morgenmad, så derfor er de ofte at finde i mit køleskab.
Da jeg i dag skulle lave salaten til aftensmad, faldt blikket på blåbærene og de endte med at komme i salaten. Og det var et udmærket valg. Nu ærgrer jeg mig måske i morgen tidlig over, at der ikke er flere tilbage:-)
[ingredients title="Blomkålssalat med avocado"]
2 - 3 pers.
- 300 gr finthakket blomkål
- 2 avocado
- lidt citronsaft
- 300 gr blåbær
- 6 - 10 små tomater
- 1 løg i små tern
- ca. 6 stænger grønne asparges
- evt. Citron Tangperler
- Vinaigrette dressing
Snit blomkål fint. Skær avocado (uden sten og skræl) i tynde skiver og dryp med citronsaft, så de ikke bliver mørke.
Bland blomkål med blåbær, små tomater, der er skåret i lidt mindre stykker, grønne asparges i mindre stykker og fintternet løg sammen til salaten. Vend tilsidst avocadoskiverne i og pynt gerne med lidt Citron Tangperler.
Lav en Vinaigrette dressing og hæld over salaten eller server til.
Er der rester tilbage, er den super lækker til madpakken dagen efter.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her