Denne tærte er virkelig god. Min super søde nabo, som er bageruddannet, smagte og dømte den til virkelig god. Og her hjemme er vi også ret vilde med den. Den er nem at lave og smager selvfølgelig allerbedst lun med en lille klat creme fraiche eller flødeskum til.
Denne portion er til 4 små forme (ca 15 cm diameter), men den kan også laves i en stor tærteform.
Fyld:
Blommer
(Du skal bruge blommer uden sten og i halve, så der er nok til at dække hele tærteformen=
225 g smuttede og hakkede mandler
Toscadejen:
225 g sukker
225 g smør, meget blødt
6 spsk kaffefløde
4 store spsk mel
Tilbehør:
Creme fraiche eller flødeskum
Blommerne lægges i en smurt tærteform med den runde side opad. Hak mandler med skal groft og fordel i et godt lag over blommerne.
Til dejen røres alle dele sammen til en tyk grød. Er den for tyk, kan den lige varmes kort i en gryde.
Fordel dejen over blommer og mandler.
Bages i en 225 grader varm ovn i ca. 15-20 min, eller til overfladen er let gylden.
Lad den afkøle lidt inden den serveres - hvis du kan vente så længe 🙂
Ps. God idé at stille formen på et stykke bagepapir i ovnen, da det løber lidt ud over kanten.
Skriv din kommentar her