En god hakkebøf er nu altid god, hvis man altså bruger noget godt kød. Men det med løg stegt i masser af smør og sovs der klistrer til kartoflerne, er ikke lige på toplisten her. Så i stedet blev det til en let udgave, med en god pastasalat og små cornichoner på toppen af bøffen.
400 gr hakket oksekød (3-6% fedt)
krydderurter, kryddersalt
olie til stegning
cornichons
1 håndfuld pasta
3 stilke blegselleri
2 store tomater
1 peberfrugt
1 lille håndfuld salat
1 rødløg
1 lille håndfuld snittet spidskål
1-2 avocado
1 dl. olivenolie
¼-½ dl hvidvinseddike
1 tsk. sennep
Salt og peber
Form 2 gode bøffer af kødet, og tril bøfferne i krydderurter, kryddersalt eller bare groft salt. Drys med peber. Steg bøfferne ved god varme på en pande med olie.
Kog pastaen al dente og afkøl. Skær grøntsager i mindre stykker og bland med pastaen. Lav dressing ved at blande olie, eddike, sennep og salt og peber godt. Hæld dressing over, lige inden servering.
Læg salaten på tallerkenen, hæld lidt dressing over. Læg bøffen ovenpå, og kom en masse af de små sure agurker ovenpå.
Server med et glad smil - Velbekomme!
Skriv din kommentar her