En lille nem salat, varm eller kold, som smager rigtig godt til f.eks. frikadeller. Saucen kan laves light eller med fløde.
150 gr grønne frosne bønner
1 pakke bacon i skiver
1 pose mozarella i kugler
Hakkede mandler
Dressing:
1 spsk olivenolie
2 spsk pæreddike/eller balsamico
1 spsk vand
salt
peber
citronsaft
Start med at lave dressingen
De grønne bønner gives et opkog, men ikke mere end der stadig er bid i dem, og sættes til afkøling.
Baconskiver steges sprøde på en pande og lægges på et stykke fedtsugende papir.
I et fad blandes bønner, bacon i mindre stykker og mozarella let sammen med dressingen. Drys hakkede mandler over.
Jordskokkesauce
ca. 200 gr skrællede jordskokker
3 dl. hønse-/oksefond
2 dl mælk/fløde
salt, peber og lidt citronsaft
maizena til jævning
Jordskokker koges møre i suppen, og blendes helt glat. Spædes op med mælk (fløde hvis det skal være rigtig godt), og smages til med salt, peber og ganske få dråber citronsaft.
Ønskes en mere blød sauce, kan der tilsættes lidt smør.
Jævn evt, saucen med lidt maizena.
Bønnesalaten og jordskokkensaucen smager godt sammen med gode hjemmelavede frikadeller.
Velbekomme - en hurtig og lækker hverdagsret.
Skriv din kommentar her