Alt imens chokolade-konkurrencen kørte, er jeg gået igang med at afprøve nogle af de idéer som I kom med. Dina Larsen foreslog småkager med chili chokolade, og de blev en succes, og vil blive lavet igen.
125 gr. blødt smør
200 gr. sukker
1 lille tsk vanilje
1 æg
250 gr. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
150 gr Marabou Premium Chili
Rør det bløde smør, sukker, vanilje, æg, mel og bagepulver godt sammen til en blød dej. Bland 75 gr hakket chokolade i dejen, og del dejen i 2. Den ene del, trilles til en tyk pølse, ca. 5 cm i diameter.
Den anden del blandes med 75 gr smeltet chili chokolade, og trilles ligeledes til en pølse. Læg begge koldt i mindst 1 time, inden de skæres i tynde skiver.
Bages ved 190 grader øverst i ovnen i 5-6 min. Hold øje med dem.
Og så er kagedåsen fyldt. Men de smager nu godt, sådan lune og helt friskbagte, så der er smuttet nogle ned inde de kom i dåsen. De er sprøde og lækre, og ikke til at holde fingrene fra. Og så er jeg helt sikker på, at de også kan bages på andre tider af året, end lige i julemåneden.
Man kan også lave et par ruller og fryse dem, så er det hurtigt at lave lune småkager selvom tiden er knap.
Skriv din kommentar her