MADBLOG & LIVSSTIL

Fiskefrikadeller og Blomkål

Den anden morgen, da jeg kørte på arbejde, var det en af de smukkeste morgener, hvis det ikke havde været for tågen. Den lå nemlig tæt hen over det hele, sammen med rimfrosten , som er et meget smukt syn. Nøgne træer der er helt hvide af frost, det kan få mig til at længes efter mit kamera, som jeg ikke havde med 🙂 Jeg tror ikke jeg vil kunne undvære årstidernes skiften, - de er smukke og dejlige på hver deres måde.

Vi er gode til at få fisk her hos os. Det hænger nok sammen med, at vi ret godt kan lide fisk. Så i denne uge har der stået fiskefrikadeller på menuen. Og nu hvor de fine blomkål er ret billige, blev det med det til.
Jeg valgte at lave 2 slags blomkål, for at der var lidt variation i det. Og både blomkålsmos og bagte blomkålsbuketter smager dejligt. Havde jeg haft persille, var der kommet hakket persille i mosen.

Bagte Blomkålsbuketter (2 pers)
½ blomkål
1 sjat olivenolie
salt og peber

Del blomkål i små buketter eller skær dem lidt i skiver. Kom dem i en skål og bland med olien og lidt salt, så de kun lige er fugtede. Spred blomkål ud på bagepapir og bag ved 200 grader i ca 20 min, indtil de har taget let farve.

Blomkålsmos med persillerod (2 pers)
1 blomkål
1 persillerod
salt, peber
1 god spsk friskost
3-4 fed hvidløg
1 rødløg

Blomkål skæres i mindre stykker og persilleroden skrælles og skæres også i mindre stykke. Det hele kommes i en gryde med vand og lidt salt. Koges til begge dele er møre. Grøntsagerne kommes op i en si og drypper af.
Kom blomkål, persillerod og hvidløg i en skål og blend det til en glas mos. Kom helt finthakkede løg i mosen sammen med osten, rør rundt så det er godt blandet og smag til.

Server blomkålsmos med de bagte/stegte stykker blomkål til fiskefrikadellerne.

Velbekomme!

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *