Det er jo december, og vi skal lave konfekt i denne måned. Og så er jeg nødt til at afprøve alt det jeg tænker kunne smage godt, inden jeg laver konfekten til juleaften. I dag havde jeg en idé med dadler, mandler og marcipan. Undervejs tilsatte jeg lidt romlikør og kaffe, og proppede det i fyldte chokolader. Vupti der var lækkert konfekt til smagning. Og jo, de fleste blev pænt lagt i en dåse, og gemt til jul. Ikke helt populært hos min mand, men jeg var en kost, og holdt på at de skulle gemmes.
[ingredients title="Dadler, Marcipan og Kaffe"]
- 100 gr bløde dadler uden sten
- 100 gr marcipan i mindre stykker
- 50 gr mandler
- 1 spsk Romlikør
- 2 spsk stærk kaffe
- 1 spsk kakao
- 300 gr god chokolade
Start med at blende mandler groft, kom dadler og marcipan i og kør med blenderen. TIlsæt kakao, likør og kaffe og blend det rigtig godt sammen til en grov, let klistret masse.
Smelt de 200 gr chokolade over vandbad mens du rører. Hak de sidste 100 gr. fint. Tag skålen med chokolade af vandbadet når det er smeltet, og kom den resterende finthakkede chokolade i. Rør til det hele er smeltet.
Hæld chokolade i formene, bank let og vend dem på hovedet så det overskydende chokolade kan løbe ud. Skrab kanten ren inden du sætter dem i køleskabet ca. 10 min. Tag formene ud og fordel dadel-marcipanmassen i formene, og luk dem med et nyt lag chokolade. Sættes igen i køleskabet inden de forsigtigt trykkes ud af formene. Skal det være festligt, kan du drysse dem med lidt guld eller sølvstøv.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her