Fastelavn nærmer sig, og selvom det ikke er noget vi markerer, er det altid dejligt med en fastelavnsbolle. Der findes mange forskellige udgaver, og jeg tror hver familie har helt deres egen idé om hvordan en fastelavnsbolle skal være. Hos os hører Hedeviger helt sikkert til som favorit, men også dem med creme er gode. Du kan sagtens finde mange über-lækre udgaver af fastelavnsboller, og jeg mener også Mette Blomsterberg har lavet en af de lækre fastelavnsboller-udgaver, - men personligt foretrækker jeg nu en bolle lavet af vandbakkelsesdej og med en lidt syrlig mousse inden i. Den giver ikke den der overfede mæthed når man har spist en.
Vandbakkelse: 2½ dl vand 125 gr smør 125 gr hvedemel 5 æg | Citronmousse: 2½ dl piskefløde 85 g rørsukker Saft + skal af 1 citron (øko) 2 blade husblas |
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Pisk fløden let og sukker, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af flødeskumsblandingen og kom den i resten under omrøring. Sættes koldt mindst 2-3 timer.
I en gryde kommes vand og smør som smeltes sammen. Bringes lige til kogepunktet, hvorefter melet sies ned i. Rør kraftigt rundt til det har samlet sig til en dej, som lige "brændes" lidt af. Det må ikke tage farve.
Tag gryden af varmen og lad den stå og køle lidt - ca. 3-5 min. Pisk nu æggene i. Der piskes rigtig godt for hvert æg, så det har samlet sig, inden det næste æg kommes i. Dejen må ikke være for tynd.
Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose, og sprøjt 8 flotte "boller" ud på bagepapir. De kan også afsættes med en ske.
Bages ved 210 grader i ca. 20 min. Åben endelig ikke ovnen mens de bager, for så risikerer du at de falder sammen. Vandbakkelserne skal være pænt brune inden de tages ud og afkøles.
Skær de afkølede vandbakkelser igennem. Fyld med moussen og læg toppen på igen. Drys med flormelis på toppen inden servering.
Velbekomme og god fastelavn!
Skriv din kommentar her