Har man mange grøntsager, friske eller rester - eller måske helt andre madrester, er en tærte en god mulighed for at få dem brugt.
Jeg har tit lavet en helt almindelig tærtedej og fyldt forskelligt fyld i, men i dag så jeg en grov tærtedej med rugmel på louiogbearnaisen, og tænkte den skulle prøves, dog med lidt tilrettelser efter min smag.
Grov Tærte med Rug og Grønt
100 gr rugmel
150 gr hvedemel
2 tsk salt
60 gr olie
70 gr. creme fraiche
1 dl. vand (ca.)
Bland alle ingredienserne til bunden sammen.
Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
Tryk dejen ud i en godt smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Bages i en 200 gr varm ovn i 15 min.
Fyld til tærten | |
250 gr bacon i små tern 1 lille løg 1 lille squash 1 peberfrugt 1 pose pinjekerner | 1 bæger Ricotta 3 store æg salt, peber og hvidløg evt. 50 gr revet ost |
Bacon brunes på en varm pande. Grøntsager og pinjekerner kommes med på panden, når baconen er næsten færdig, og det hele vendes godt rundt.
Ricotta, æg og krydderier blandes godt sammen i en skål.
Grøntsagsblandingen kommes på den forbagte tærtebund, drys evt. med revet ost, og kom oste/æggeblandingen over, så det hele er dækket.
Tærten kommes i ovnen igen, og bages ca. 20 min. Lad tærten stå 5 min før servering.
Velbekomme!
Er der rester tilbage, er det fantastisk i madpakken dagen efter.
Skriv din kommentar her