En flottere farve på en sorbet-is findes vist ikke. Og så er den skøn frisk og læskende. Og så er der et plus, nemlig at den kun tager ganske kort tid at lave.
Jeg har fået en flaske med Havtornesaft af Karlsen's Krydderier, og har brugt af den til f.eks. smag til kager, koldskål og sågar en glas hvidvin fik en lille sjat havtornesaft, og fik dermed en hel ny spændende smag.
Havtornesaften er så kraftig i smag, at den skal blandes op. Men det er en super god saft, som kan anvendes til mange andre ting.
Men favoritten er så absolut denne sorbet, som er så frisk og dejlig, at jeg slet ikke kan stoppe med at spise af den.
Sorbet med Havtornesaft
1 dl. havtornesaft
1 dl. hyldeblomstsaft (koncentreret)
2 dl. vand
100 gr sukker
15 gr glukosesirup
Kom havtorne-, hyldeblomssaft og vand i gryde sammen med sukkeret. Æblesaft eller halvt af hvert kan også bruges.
Kog det op under omrøring indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt glykosesirup, og lad den stå og blive kold, inden den køres i ismaskinen, eller kommes i fryseren.
Den bliver let cremet og uden iskrystaller, når du laver den i ismaskine. Kører du den ikke i ismaskine, skal der røres rundt i massen til den er som en tyk grød. Rør hver ½ time.
Skriv din kommentar her