Falafler er en vegetarisk frikadelle fra mellemøsten, der er lavet af kikærter. Jeg har tidligere lavet falafler med kikærter, men denne gang skulle de være med hvedekerne. Så er det jo ikke de lækre sprøde falafler, med de rigtige krydderier. Nej, men det minder om dem, de er absolut lige så gode og jeg kalder dem Hvedekerne Deller 🙂
Vi spiser, som I sikkert ved, ikke altid kød til middag. Disse er absolut en konkurrent til almindelige svinefrikadeller, og sammen med salat er det et lækkert måltid. Vi er også ret vilde med dem som snacks, bare sådan at have med i madpakken og spise med fingrene når vi lige bliver lidt sulten.
400 gr kogte hvedekerner (der skal være bid i dem)
1 æg
100 flødeost naturel
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
50 gr hvedemel
et bundt persille
salt og peber
Olie til stegning
Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør til det er en lind dej. Jeg kører det 3-5 min. Smag dejen til.
Varm olien i en pande. Der skal være lidt rigeligt olie i panden. Sæt frikadeller af med en ske, og steg dem sprøde og gyldne.
Server de varme hvedekerne-deller med en god salat, eller lad dem blive kold og pak et par stykker i madpakken.
Piiiiist.... hvis du (eller den mandlige del) nu slet ikke kan undvære smagen af kød, kan der kommes lidt sprøde bacontern med i foodprocesseren.
Skriv din kommentar her