Flankesteak, som er et dejligt stykke kød til f.eks. grillen, kommer fra den nederste del af slaget fra enten kalv eller okse, og er meget grov i fibrene.
Flankesteak må endelig ikke tilberedes for længe, for så får du et tørt og kedeligt stykke kød. Servér den istedet rød eller rosa, og skær den i meget tynde skiver.
Marineret Flankesteak
1 flankesteak
1 dl olivenolie
1 dl chilisauce
5 tsk paprika
3 fed hvidløg, meget finthakket
Bland ingredienserne til marinaden godt sammen. Kom flankesteak og marinade i en pose, og "ælt" det godt, så kødet bliver smurt helt ind i marinaden. Læg posen i køleskabet i mindst 6 timer, men gerne til næste dag.
Kødet kan grilles eller steges på en pande. Jeg valgte det sidste, da det ikke lige var vejr til udendørs aktiviteter den dag.
Flankesteaken steges ca. 4-5 min på hver siden, alt efter tykkelse, og om den skal være rød eller rosa. Er den meget tyk, kan man lige brune den på panden, og herefter kommer den i ovnen til den er nok.
Skæres i meget tynde skiver og serveres med f.eks. salat med jordbær og nye asparges, der er vendt i lidt smør, og nye danske kartofler.
Skriv din kommentar her