Hvidkålsbudding er vist en ret mange kender fra deres barndom. Jeg gør i hvert fald, og jeg husker også, at det bedste var dagen efter, hvor vi fik resterne brunet på panden.
Jeg havde et lille spidskål i køleskabet, og så var idéen der. Vi skulle have spidskålsbudding.
Spidskålsbudding
1 lille spidskål
500 gr svinefars
1 dl rasp
1 løg
1 æg
2-3 tsk salt
1-2 tsk peber
hakket persille som du synes
Spidskål skæres i tynde skiver. Roden skærer du lige væk, den er ikke så god at få med.
Farsen røres sammen med rasp, æg og fint revet løg. Smag til med salt, peber og persille.
Din almindelige frikadellefars kan også anvendes.
I et smurt ildfast fad lægges først et godt lag kål (husk at kålen falder meget sammen når den bages, så kom et godt lag i), så et tyndt lag fars, - kål, fars og slut af med kål.
Læg låg på det ildfaste fad, eller kom sølvpapir over.
Bages i ovnene i ca 45 min.
Hertil kan serveres kartofler, ellers Perlespelt med Gulerødder.
Perlespelt
Kog 3 dl perlespelt i rigeligt vand med salt (gerne urtesalt) i ca 20 min. De sidste 5 min kommes tynde skiver af gulerødder i og koger med.
Hæld evt. rest vædske fra perlerne og kom i stedet 1-2 spsk creme fraiche i, og vend rundt.
Basilikumsovs
2 store spsk creme fraiche
salt, peber
2 spsk friskhakket basilikum
citronsaft
Smag creme fraiche til med krydderier og urter. Er den for tyk, kan der tilsættes lidt mælk.
Skriv din kommentar her