Sådan en trist og blæsende regnvejrsdag, må der gerne være lidt der lyser op på tallerkenen. Og så må det gerne smage af forår, selvom vi jo nok ved, at det er knap så vidt endnu. Men vi har da lov til at glæde os.
Tabouleh er en libanesisk persillesalat, der egentlig skal være med bulgur, persille, mynte og citron. Jeg har lavet den af det jeg lige havde, og den bliver alligevel til en dejlig salat. Jeg elsker salater, hvor man bare kommer det i som nu lige er ved hånden, og derved får en forskellig salat næsten hvergang.
I går fik vi kinesisk biksemad med helt finthakket blomkål imellem risene. Men al det raspede blomkål fik jeg ikke brugt, så det var oplagt at lave tabouleh i dag af resten.
[ingredients title="Tabouleh"]
2 personer
- 2 dl meget fint hakket blomkål
- 1 finthakket hvidløg
- lidt olie til panden
- 1 dl tomattern
- 1 dl agurk i meget små tern
- 2 dl hakket hakket persille
- ½ dl hakket mynte
- 1 spsk olie
- 1 spsk Blåbær og Granskud balsamico
- 1 spsk Hyben/Æble sirup
På en pande med lidt olie svitses blomkål og hvidløg uden at tage farve i 3-4 min. Krydr med salt og peber og lad det affkøle mens du skærer de øvrige ingredienser i små stykker.
Bland blomkålblanding med tomater, agurk hakket persille og mynte og ryst en dressing af olie, balsamico og sirup. Hæld dressingen over og lad den trække en times tid inden den serveres.
Salaten smager også super godt med forårsløg og peberfrugt.
[/ingredients]
Så er det bare at smide et kyllingebryst på panden og servere til, eller som os, der skal have et stykke torsk til. Jeg skal også hilse at sige, at frikadeller er helt fantastiske til, og så må der gerne være lidt til madpakken dagen efter.
Skriv din kommentar her