Jeg har helt bestemt hygget i december, men jeg har ikke været for god til at komme i køkkenet. Jeg synes ligesom der mangler en weekend, men gør der jo ikke. De 2 første weekender var jeg optaget af andet, så det er først nu, 3. weekend i december, og 1. weekend i juleferien jeg rigtig er kommet igang.
I morgen kommer vores lille familie fra Aarhus hjem til os. De har ikke set andre i noget tid, og Gry har været hjemme fra vuggestuen, så mon ikke det går at de kommer til os. Vi glæder os i hvert fald til at de kommer. Og hvis Gry har lyst, kan vi lave pebernødder eller havregrynskugler sammen i morgen.
For en uges tid siden, fik jeg dog lavet lidt trøffel. De er blevet rigtig gode, og super nemme at lave. Men som med trøffel, er de bedst hvis de serveres direkte fra køleskabet.
[ingredients title="Trøffelsnitter"]
- 1 dåse kondenseret mælk
- 200 gr god mørk chokolade
- 50 gr smør
- grofthakkede mandler eller andre nødder
- evt chokolade til at smøre under bunden
Kom kondenseret mælk, chokolade og smør i en gryde, og smelt det hele sammen ved svag varme og under omrøring.
Lad massen koge sagte i ca. 10 min. Rør i det af og til.
Hæld trøffelmassen op i en form (ca. 20x15cm) beklædt med bagepapir og fordel de grofthakkede mandler eller anden slags nødder oven på.
Stilles til afkøling mindst 4 timer, inden den skæres ud i små mundretter stykker.
Du kan evt. inden du skærer den ud, smøre bunden med smeltet chokolade. Jeg valgte at smøre med Ruby chokolade, så de både fik lidt syrlighed og for at gøre dem mindre fedtede.
Massen kan også trilles i kugler, der vendes i kakao eller finthakkede mandler.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her