Efteråret er kommet og de mere varmende retter kan godt findes frem nu. Jeg fandt inde på siden viskalspise.dk, som jeg faktisk ret tit bruger som inspiration, denne spændende ret - helt uden kød men mættende, smagfuld og smuk gul. Den er hurtig at lave, kan endda tilberedes i god tid, og stå klar til at smide i ovnen i ½ time. Med brød og creme fraiche er det altså en super efterårsret.
1 stort eller 2 mindre løg
1 mellem squash
3 forårsløg
600 g kartofler i små tern
2 fed hvidløg
3 spsk karry
1 dåse hakkede tomater
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
400 gr udblødte kikærter, eller 2 dåser kikærter
½ tsk sukker
2 tsk spidskommen
salt og peber
Skær kartofler, løg og squash i små tern, forårsløg i skiver og hvidløg i helt små tern. Kom lidt olie på en sauterpande og svits karry let, inden kartoffel- og løgtern kommes ved. Steg den i et par minutter, inden squash og forårsløg kommes i sammen med hvidløg. Steg yderligere et par minutter.
Hæld væden fra kikærterne og kom dem i panden sammen med kokosmælk og tomaterne. Hæld bouillon ved og kog op. Smag til med spidskommen, salt og peber.
Retten kan simre videre her i ½ time, men den kan også sættes i ovnen (hvis panden kan klare det - ellers hæld over i et fad) og boble videre der i ½ time ved 210 grader.
Retten må gerne blive lidt brun på toppen.
Server med godt brød og en klat creme fraiche.
Skriv din kommentar her