Sådan laver du en nem kiksekage uden palmin. En skøn opskrift på lækker kage med kiks, der er lagt sammen med chokolade og kondenseret mælk.
Her får du den lækreste og nemmeste kiksekage opskrift.
Ja, jeg ved nok, at min mor lavede kiksekage med palmin, men jeg vil have med chokolade.
At denne opskrift så oven i købet er med kondenseretmælk og ingen æg, er bare et plus.
Opskrift på kiksekage
Ingredienser
- 300 g mørk chokolade eller halv mørk, halv flødechokolade
- 1 dåse kondenseret mælk ca. 400 g
- 35 g smør
- 30 kiks firkantede vaniljekiks
Sådan gør du
- Start med at finde en rugbrødsform frem, eller en anden firkantet og aflang form. Beklæd den med husholdningsfilm, så den er nem at få din kiksekage ud af formen bagefter.
- Hak chokoladen groft og kom det i en gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Rør i det mens det langsomt smelter sammen.
- Så er det så vidt, at kagen skal bygges op i formen. Start med et tyndt lag chokolade i bunden, læg de firkantede kiks hen over, så det dækker.
- Så igen chokolade og kiks, - ca. 4 lag. Slut med et tyndt lag chokolade.
- Glat chokoladen pænt og fold gerne folien henover.
- Sæt kiksekagen i køleskabet ca. 1 døgn, så kagen når at sætte sig helt.
Ernæring
Noter
Næste dag lader du duften af frisk brygget kaffe sprede sig, mens du pakker din kiksekage ud.
Læg den på et fad, pynt evt. med hakkede hasselnødder på toppen og skær så den første skive. Er den ikke flot?
Er du til smagen af appelsin, kan der kommes lidt revet appelsinskal i, men jeg kan godt lide den rene vare.
Kiksekage med palmin
Ønsker du den tradtionelle opskrift med palmin, så er den lige her:
250 g palmin
250 g flormelis
100 g smeltet chokolade eller 130 gr kakao
3 æg
Revet skal af en økologisk appelsin
1 pakke firkantede kiks
Palminen smeltes og afkøles. Æg piskes skummende og blandes med flormelis. Smeltet chokolade og palmin kommes langsomt i æggeblandingen.
I en form kommes skiftevis kiks og chokolademassen. Start og slut med chokolade. Velbekomme.
Se flere opskrifter
Svampet chokoladekage med chokolade
Ellen
Hej Malene.
Den er altså også rigtig god om sommeren 😉
Hilsen Ellen
Frida
Den er hermed gemt i opskriftsmappen! 🙂
Den må vente til julemåneden 😉
Mvh.
Liselotte & Pers datter
Malene Frida