En ret uden kød, eller masser af tilbehør til kød. Du bestemmer - jeg vil helst have det uden en masse kød. Gemalen fik kød til. Men vi blev begge godt mætte 🙂
Blomkålen bages i ovnen til det er brunt, stadig knasende og en dejlig sødlig smag.
Rosenkålene brunes på en pande, og det gør ikke noget de bliver brune. Det giver dem blot en lidt nøddeagtig smag. Rosenkål kan også kommes med i ovnen, sammen med blomkål.
Bagt Blomkål
1 flot økologisk blomkålshoved
ganske lidt olie
Citronsalt fra Mariager Saltcenter
Gør blomkålen klar og skær/bræk den i små buketter, der lægges på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over (kan udelades) og drys med citronsalt.
Mariager Citronsalt indeholder sydesalt, citronskal, rosenpeber, citrongræs, citronpeber, løggranulat, ramsløg, citrontimian, hvidløg og mynte. Men mindre kan gøre det, hvis du ikke lige har den salt. Alm. salt og hvidløg er også rigtig godt.
Kom pladen med blomkål i ovnen ved 200 grader, i ca. 15 min, eller til de er brune og møre, men stadig med knas.
Stegte Rosenkål
Friske Rosenkål
Solsikkekerner
Citronsalt fra Mariager Saltcenter
Olie til stegning
Rens og skær rosenkål over i halve. Kom dem på en varm pande med olie, drys med citronsalt og rør lidt rundt i rosenkålene, mens de stille og roligt brunes. Tilsæt solsikkekerner og brun også dem med. Rosenkålene må gerne blive lidt brune, som giver dem en rigtig god smag. Men ikke brændte.
Begge dele kan serveres til forskellige former for kødretter, men kan også serveres som her, med en salat til.
Broccolisalat
1 buket broccoli
2 gulerødder
hakkede hasselnødder
Dressing
1 spsk olie
½ spsk honning
saften af en lille ½ citron
salt og peber
Broccolien vaskes, tørres og raspes fint. Jeg brugte rivejernet i min Bamix. Den brugte jeg også til at rive gulerødderne, inden de blandes med broccoli og hakkede nødder.
Rør dressingen sammen og hæld over salaten.
Skriv din kommentar her