Opskrift på den bedste blomme galette. En fransk galette med mørdej og friske blommer. En perfekt og lækker kage, der er god som dessert.
Blomme galette er en skøn kage fra det franske køkken, hvor du får en lækker mørdejskage med friske blommer.
Nu er det ved at være på det sidste med blommerne. Hvepsene er flittige i dem der ligger på jorden, som vi ikke får samlet op.
Jeg synes også, at jeg kun har set blommer i weekenden, så det er vel rimeligt, at jeg slutter af med en kage, og i dette tilfælde den fantastiske blomme galette.
Se også: Blommekage - nem kage med blommer
Jeg synes faktisk det er en helt perfekt afslutning på en god men regnfuld weekend. Der har også været sol, og vi var så heldige at vi kunne side ude og nyde morgenkaffen i morges (som måske nok var midt på formiddagen).
Parasollen var slået op, for der kom et par dråber undervejs, men solen skinnede også varmt.
Denne galette med blommer kan laves som 4 portionskager eller én stor til 6 pers. God bagelyst.
Opskrift på blomme galette
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 100 g smør
- 30 g sukker
- ½ dl vand koldt
- 40 g marcipan
- 6 blommer måske lidt mere
- 1 spsk sukker til drys
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Jeg er lidt den magelige type, og det gælder også når jeg laver mørdej til blomme galette. Derfor kommer jeg hvedemel, mandelmel, sukker og smørtern i min foodprocessor og kører til det ligner revet ost.
- Nu tilsætter jeg vandet ad to gange, og kører til det har samlet sig. Røremaskinen kan også anvendes.
- Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet en times tid.
- Imens kan blommer udstenes og skæres i både.
- Del dejen i 4 dele og udrul hver kugle (ikke for tyk).
- Riv marcipan og fordel den på midten (lad de yderste 5 cm være tomme) af de 4 kager, inden blommerne lægges i et flot mønster. Jeg kom en halv blomme på midten, og lagde bådene udenom.
- Drys lidt sukker over blommerne inde dejen foldes op om. Tryk dejen sammen i "hjørnerne".
- Pensles med sammenpisket æg og drys gerne med perlesukker eller rørsukker.
- Sæt din galette med blommer i en 200 grader varm ovn (over- og undervarme), og bag i ca. 30 minutter. eller til den/de er gyldne.
Tips
Den færdigbagte blomme galette afkøles lidt, men kagen skal serveres lun.
Allerhelst med kold cremefraiche. Men mon ikke også en klat softice ville være sådan lidt mums?
Se også: Kokossnitter med Rabarber
Skriv din kommentar her