Jeg kan rigtig godt lide friskefrikadeller, men det skal være de hjemmelavede. Dagen efter er der jubel, når der er et par stykker til madpakken.
Jeg valgte denne gang, at komme lidt cheddar ost i, men mozarella kan bestemt også bruges. Det er ikke sidste gang jeg kommer ost i fiskefrikadellerne.
[ingredients title="Fiskefrikadeller"]
ca. 8 stk.
- 400 gr torsk
- 1 æg
- 3 spsk. mel
- ½ dl piskefløde
- salt og peber
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 lille búndt fintklippet purløg
- 1 lille løg
- 1 lille dl revet cheddar ost
- smør til stegning
Kom fisk, æg fløde, løg og mel i en foodprocessor og kør til det er en sej fars. Rør krydderier i med en grydeske og vend tilsidst osten i.
Sæt farsen i køleskabet ca ½ time.
Smelt smør på en pande, og form fiskefarsen til frikadeller med en ske, som sættes på panden. Er farsen for blød, kan der tilsættes en anelse mere mel.
Steg dem til de er gyldenbrune.
Server med kartofler, salat og en grov (gerne hjemmerørt) remoulade.
Og husk så, at de kolde frikadeller er super gode i madpakken dagen efter 🙂
[/ingredients]
Skriv din kommentar her