En lille let og frisk dessert, som imponerer gæsterne. Sammensætningen med agurk, dild og skyr er helt perfekt og den hvide chokolade og marengsen fuldender smagsoplevelsen.
Forårsdessert (4 - 6 pers.)
250 gr vaniljeskyr (købt færdig, eller lav det selv)
½ agurk
lidt dild
100 gr hvid chokolade
1½ æggehvide
150 gr sukker
Start med at lave marengsen. Pisk æggehvider og sukker rigtig godt, indtil sukkeret er smeltet (5-10 min). Bred marengsmassen ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag, og tør det i ovnen ved 100 grader i ca. 2 timer. Den må ikke blive brun, men skal være helt tør.
Når marengsen er kold, smuldres den fint. Gem evt. et par lidt større flager til pynt.
Skræl imens agurken og skær den i fine små tern. Hak chokoladen groft.
Anret en stor spiseskefuld vaniljeskyr på en tallerken, i en strimmel. Drys med marengs og grofthakket chokolade, så skyren er helt dækket. Drys lidt agurktern hen over og slut af med lidt dild.
Fnuglet dessert, der smager af forår og sommer.
PS. vil du snyde lidt, kan du købe hvide marengs, og smuldre dem.
Ellen
Hej Michelle.
Mine gæster var også lidt skeptiske da de så det, men det blev hurtigt vendt. Det smager virkelig godt sammen.
Michelle
Hold op en "modig" dessert, jeg ville aldrig have tænkt på at bruge dild i det søde køkken 🙂 Lækker frisk dessert!