Lækker cremet jordskokkesuppe, både som forret eller hovedret. Hurtig at lave og den skønne suppe med jordskokker smager fantastisk.
Lav en lækker og cremet jordskokkesuppe, der pyntes med karamelliserede tern af jordskokker.
Det er en nem opskrift, og suppen kan bruges som forret eller hovedret.
Her er suppen serveret med karameliserede jordskokkertern stegte kantareller og forårsløg som fyld, men skal den servers som hovedret, kan du også komme ristede bacontern i.
Opskrift på jordskokkesuppe
Ingredienser
- 400 g jordskokker skrællet vægt
- 1 løg finthakket
- 1 l hønsesuppe eller grøntsagssuppe/bouillon
- 3 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
Fyld
- 3 forårsløg i skiver
- 100 g kantareller
- 2 jordskokker i små tern
- 2 spsk. sukker + 2 spsk. smør
Sådan gør du
- Jordskokker i tern og løg svitses kort i en gryde med smør.
- Tilsæt suppen, og kog i ca. 15 min, eller til de er møre.
- Blend det hele sammen til en glat suppe. Der må ikke være klumper i suppen.
- Tilsæt fløde og kog op. Smag til med salt, peber og en anelse citronsaft. Er suppen for stærk, kommes lidt mere fløde eller sødmælk i.
- Fyld til jordskokkesuppe: Smelt 2 spsk sukker på en varm pande, kom smør på, når sukkeret er brunt. Jordskokker i små tern kommes på panden og vendes godt rundt. Pas på de karamelliserede jordskokker ikke får for meget.
- I en varm tallerken lægges tynde skiver forårsløg, stegte kantareller og jordskokketern. Hæld gerne et par dråber olie i tallerkenen. Den rygende varme suppe hældes over.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
431
% Daglig værdi*
Fat
28
g
43
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
85
mg
28
%
Sodium
1613
mg
70
%
Potassium
982
mg
28
%
Carbohydrates
42
g
14
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
26
g
29
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
1226
IU
25
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
104
mg
10
%
Iron
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Den færdige jordskokkesuppe serveres straks sammen med et godt stykke brød. Velbekomme!
Se flere opskrifter
Bønner med bacon og jordskokkesauce.
Jette
Hej
Hvad er der gjort ved kantarellerne? De ser tørrede ud.
Skal de så udblødes først eller/og ristes med jordskokketernene?
Kan man bruge friske kantareller?
Kh Jette
Ellen
Det er helt rigtigt, det er tørrede kantareller, som jeg lagde i vand og blødte lidt op inden brug.
jeanette
Hej,
Denne jordskokkesuppe hvor mange personer er den til?
Ville den fungerer med kammuslinger til også?
Vil lave den til forret nytårsaften.
Vh Jeanette
Ellen
Hej Jeanette
Som forret er den til 6-8 personer.
Du kan fint servere den med kammuslinger, som du lige har stegt 1-2 min. Kom dem på tallerkenen evt. sammen med helt fine æbletern, inden du hælder suppen over.
Det vil være en lækker forret til nytårsaften.
Godt Nytår til dig.
Hilsen Ellen