Det er da dejligt når vejret viser sommer og grillen står permanent fremme. Alt kan faktisk smides på griller, det er kun vores fantasi der skal i sving.
Spyd med mørbrad og kartofler er der ikke megen fantasi i, men det smager jo godt. Jeg lægger altid kød til grillen i en marinade inden det skal grilles. Dels for at give det smag, men også for at give det saft.
Tilbehøret kommer også en tur på grillen, for nemt skal det være. Ja salaten kommer altså ikke 🙂
1 svinemørbrad, afpudset
2 tsk soya
4 spsk olie
1 spsk blommechutney
salt, peber, hvidløg
Små nye kartofler
Evt.
Markchampignon
Fetaost i tern
Tomater
Mozarellaost
Forårsløg
Bland marinaden, og kom mørbrad skåret i mindre stykker i. Ligger og trækker et par timer. Imens kommes træpindene i vand, og ligger og trækker vand, så der ikke så nemt går ild i dem.
Kartofler koges knap møre, afkøles lidt og smøres let med olie. Drysses med salt og evt. hvidløg. På de våde træpinde, stikkes nu skiftevis kartofler og kød.
Grill dem til kartoflerne er pænt brune og kødet mørt.
Som tilbehør kan store markchampignon fyldes med fetaost og grilles til det er varmt og osten let smeltet.
Tomatskiver lægges sammen med en skive mozarellaost og på toppen kommes fintsnittet forårsløg. Også de kommes på grillen til osten smelter let.
Som sovs, blandede jeg lidt blommechutney med creme fraiche, og smagte til med ekstra salt og peber.
Skriv din kommentar her