Kaffebrød er en gammel småkage som altid var at finde blandt julens mange forskellige bagværk. Denne sprøde småkage blev dyppet i kaffen.
Så er der opskrift på mormors kaffebrød.
Disse kager husker jeg tydeligt min mormor sad og dyppede i kaffen. De er lidt hårde, og derfor blødede hun dem op i kaffen. Og jeg tror sørme det var meningen.
Se også: Svampet chokoladekage med chokolade
Opskriften er fra hendes bagebog, ligesom finskbrød med bygmel.
Du får ca. 40 kager ud af denne opskrift, selvfølgelig afhængig af hvor store du skærer dem ud.
Opskrift på kaffebrød
Ingredienser
- 220 g hvedemel
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 30 g mandler hakkes fint
- 1 æg
- 1 tsk hjortetaksalt
- 1 æg sammenpisket, til pynt
- Lidt sukker til pynt
Sådan gør du
- Når du skal bage kaffebrød starter du med, at tænde ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Hvedemel, sukker og hjortetaksalt blandes sammen og smørret smuldres i, så det bliver til en smuldret dej. Kom også hakkede mandler i.
- Det hele samles med et æg. Har man problemer med at få dejen samlet, kan man fugte hænderne med vand, hvorved det bliver nemmere.
- Form dejen til to stænger i bagepladens længde og ca. 5-7 centimeter brede.
- Pensl med sammenpisket æg og lidt sukker, og bag dem ved 200 grader på øverste rille i ca. 8-10 minutter.
- Når kaffebrødene er næsten færdige, tages pladen ud, stængerne skæres i tynde kager og sættes ind i ovnen igen i ca. 10 minutter.
Tips
Så er det bare at få kaffen lavet til de nybagte kaffebrød.
Lad dem køle af, og derefter kan de opbevares i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.
Se også: Kaffekage med creme fraiche
Ing-Marie Noren-Bender
Vad är rådjurssalt?
Ann-Marie Holmström
Måste vara hjorthornssalt dom menar.
Randi Maarud
Står ingenting om når mandlene skal på, heller ikke noe om hvor lenge de skal steke. Vanskelig å ta de ut før de er ferdige da???
Eva Geleff
Og mandlerne? ☺