Min gemals arbejdsgiver har, eller havde et pæretræ i haven. Sidste år gav den kun 3 - 4 pærer, men i år var den fyldt med de lækreste pærer, lige indtil blæsten knækkende den. Af det knækkede pæretræ, blev der plukket ikke mindre end 80 kg pærer, og jeg var så heldig at få en del af dem. Så nu spiser vi pærer hver dag, og selvfølgelig får I opskrifterne på det jeg laver af dem. Fortæl mig endelig, hvis I har andre idéer med denne frugt, som jeg skal prøve.
Inden I får opskriften i dag, skal I lige have en lille update. Vi venter stadig på at blive farmor og farfar. Men det er lige før nu, og faktisk kan det blive hvad dag det skal være. Nu er det heller ikke til at vente længere, jeg tror aldrig jeg har glædet mig så meget som til netop det at blive farmor. Det er meget stort. Barselsgaverne ligger klar, vi venter bare på at vores søn ringer og fortæller at nu er prinsessen født. Nå, nok om det, nu gælder det pærerne.
Det første der faldt mig ind at bruge pærerne til, var en salat med friske sprøde pærerskiver i.
[ingredients title="Pæresalat"]
2 pers. som tilbehør
- 2 pærer
- 1 håndfuld blandet grøn salat
- 1 håndfuld fetaost
- 1 dl grofthakket valnødder
- En lille smule ribs - granatæblekerner kan også bruges
Dressing:
- 1 tsk dijonsennep
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
- 2 spsk honning
- salt og peber
Pisk ingredienserne sammen til dressingen.
Skær pærer i tynde skiver og dem dem straks med dressingen, så de ikke bliver mørke. Pluk salaten og bred ud på et fad. Læg pæreskiver og fetaost i små tern ovenover og drys med grofthakkede valnødder og ribs (granatæblekerner).
Fordel lidt mere dressing over og server resten til.
[/ingredients]
Salaten smager fantastisk både som tilbehør, men også som en let frokost.
Skriv din kommentar her