Sådan en skøn Kristi himmelfartsdag, hvor vejret har været ret så godt, skal man absolut have en dessert. Godt nok har vi haft lidt blæst, men det var måske også dejligt lige til at køle lidt. Der er ikke noget bedre, end nusse lidt i haven, drikke kaffen i haven, læse i haven og bare hygge og nyde solen i haven. Det er hvad jeg har lavet i dag. Det hele gror helt fantastisk meget, og jeg synes jeg kan se mine blomskålsplanter vokse for hver dag.
Krydderurterne har da heller aldrig været så flotte som de er i år. Hvor er det bare dejligt.
Men nu desserten. Selvfølgelig skulle det være med rabarber, som jeg har i køkkenhaven. Rabarber er bare lig med sommer og sol. Og topping kan tilpasses helt efter hvad man lige har (eller ikke har). Jeg havde nemlig ikke noget til creme hvis det skulle være en trifli. Makroner havde jeg heller ikke. Men ak, det blev jo en skøn og lækker dessert ud af det jeg nu havde.
[ingredients title="Rabarber dessert"]
4 portioner
- 450 gr rabarber i mindre stykker (ca. 3 cm)
- ½ dl af min rabarbersaft eller vand
- 1 dl sukker (måske lidt mere hvis du bruger vand)
- evt. maizena til jævning
- 4 spsk hjemmelavet musli eller knuste makroner
- 4 store spsk creme fraiche
- 1-2 tsk mælkebøttesirup fra Sorring Bær
- citron- og/eller balsamico tangperler fra Tang-Huset til pynt eller revet chokolade eller hakkede mandler
De skiveskårne rabarber kommes i en gryde med saft og sukker, bringes i kog og simrer ganske forsigtigt til rabarberne er møre. Jeg kan godt lide, at der er lidt rabarberstykker i, så jeg koger dem ikke helt ud.
Du kan evt. jævne lidt med maizena rørt ud i lidt vand, hvis du vil have den mere fast.
Mens rabarberne køler af, smages creme fraiche til med mælkebøttesirup.
Fordel rabarberne i 4 glas, kom musli eller makroner over, og top med cremen. Pynt din dessert med enten tangperler, revet chokolade eller måske hakkede mandler.
En dessert der smager af sommer og får solen til at skinne på din tallerken.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her