En skøn forret, som faktisk intet har med tatar at gøre. Rigtig laksetatar er med rå, fersk fisk. Men jeg fandt en laksetatar hos Kokkekniven, som så spændende ud. Jeg har tilrettet den efter min egen smag.
150 gr røget laks
1 lille rødløg
½-1 dl. creme fraiche
10 kapers
purløg og dild
2 avocado
salt og peber
økologisk citron
Hak laksen med en kniv, og kom den i en skål sammen med finthakket løg og hakkede kapers. Rør creme fraichen i og smag til med purløg, salt og peber samt ganske lidt citronsaft.
Sæt det i køleskabet, og lad det stå og trække i en times tid.
Skær avocadoen i tynde skiver, læg et par kviste dild ved og overhæld med citronsaft.
Lad også det trække til servering.
Tag avocadoskiverne op og anret dem i rosetter på 4 tallerkener.
Laksetataren formes med en ske til 4 kugler, æg eller hvad du synes, og lægges ovenpå avocadoen.
Riv lidt citronskal hen over og pynt med grønt.
Preben Christensen
Hej Ellen.
Hvor mange personer er din opskrift på røget laksetatar til?
Hilsen Preben
Ellen
Hej Preben.
Jeg ville bruge portionen til 3 - 4 personer. 3 hvis det er eneste forret, og til 4 hvis der kommer mellemret inden hovedret.
Rigtig godt nytår til dig!
Hilsen Ellen
Preben Christensen
Tak for hurtig svar og og også rigtig godt nytår til dig.
PS. Rigtig gode informative beskrivelser, samt billeder af dine restaurant oplevelser.
Ellen
Tusind tak 🙂
Ellen
Hej Henrik
Kvistene på dit bøgetræ er vist lidt kedelige lige nu, så jeg vil foreslå et par kviste dild i stedet for 😉
Tak fordi du spottede fejlen, jeg har hurtigt tilføjet det rigtige.
Rigtig godt nytår til dig!
Hilsen Ellen
Henrik
"læg et par kviste ved"
Det er ikke specificeret i opskriften hvad dette er for kviste, skal jeg bare hente et par fra bøgetræet ude i haven ?