Jeg har været et par dage på Rømø, og nydt den smukke natur og i den grad også det gode vejr. Vi havde sol både inde og ude, skønt!
Det er blevet til en lang gåtur ved stranden og læsning ude i solen. Den ene aften fik vi denne salat (opskriften er fra ViSkalSpise), som var med en grøn hokkaido, hjembragt fra en økologisk landmand i Holland. Frøene er gemt, så nu skal der dyrkes grønne hokkaido næste år i min køkkenhave.
1 hokkaido græskar
2 tsk olivenolie
salt og groft peber
1 tsk rørsukker
1 tsk stødt kanel
lidt frisk eller tørret rosmarin
blandet salat
tomater
35 g salte græskarkerner
125 g blåskimmelost
Bresaola
Dressing
2 spsk olivenolie
1 tsk honning
1-2 spsk æbleeddike
Flæk hokkaidoen, skrab kernerne ud. Skræl og skær den i lidt tykke både. Læg dem på en plade med bagepapir, stænk olie over, drys krydderier på og bag dem ved 200° i ca. 15 – 20 minutter.
Anret salat, tomatskiver, blåskimmelost og Bresaola skinken på et fad og kom hoikkaido skiverne ovenpå sammen med græskarkerner. Bland dressingen og hæld over inden servering.
Skriv din kommentar her