MADBLOG & LIVSSTIL

Salte Cavi·art Snegle

Mon det er de lange aftener på terrassen med et koldt glas rosevin og en enkel lille snacks der rumsterer i mit hovede? Det kan ikke være fordi vejret er sommer- eller forårsagtigt, for her regner det let i dag. Men det er nok længslen, som gør at jeg får lyst til at lave små hapsere. Det smarte er så også, at hvis der er der nogen der snart skal fejre konfirmation, er her en idé, der kan serveres når man kommer fra kirken og lige venter på at maden skal blive klar. De er nemme at lave, hvis man køber butterdejen.

[directions title="Cavi·art Snegle"]1 rulle butterdej fra køledisken i dit supermarked
2 glas Sort eller Rød Cavi·art
1 æg til at pensle med

Skal du ikke bruge mere? Nej det er rigtigt nok, det er de eneste ingredienser.

Pak butterdejen ud. Er den meget tyk, kan du rulle den lidt tyndere. Smør nu Cavi·arten ud på hele butterdejen undtagen lige en strimmel foroven og nederst, som pensles med lidt vand eller sammenpisket æg.
Start med at rulle dejen sammen fra neden, så det bliver en pølse. Skær nu sneglene ud, læg på en bageplade og tryk dem let flade.
Inden de kommes i en 200 grader ovn, pensles de med sammenpisket æg. Bag dem til de er lysebrune.

Jeg forsøgte mig også med at lave en version, hvor butterdejen med fyld blev rullet een gang, sørgende for at den var godt lukket og bagte den som en hel pølse. Efter bagning skar jeg den ud i tynde skiver, så det faktisk minder lidt om sushi. Har du lyst til at lave dem helt lukkede, kan du også sagtens det.

[/directions]

Bag rigeligt, for de bliver spist hurtigt. Alt efter hvor tykke og hvilken facon du laver dem i, bliver der omkring 20 - 30 stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *