Jeg tror lige, at I skal have en rigtig sønderjysk nytårsmenu, selvom det ikke er den jeg laver. Tidligere var det ganske utænkeligt, at få andet, men nu tror jeg, at vi efterhånden har fået nok grønlangkål, så nu er menuen altid noget andet.
Men en rigtig sønderjyde, vil sikkert mene menu skal være
- Hamburgerryg, kålpølser, røget Flæsk
- Grønlangkål
- Sukkerbrunede og hvide kartofler.
Grønlangkål med kartofler
500 g kogt hakket grønkål.
Smelt smør i en tykbundet gryde og tø kålen op ved svag varme.
1-2 kogte mosede kartofler røres i.
Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og peber.
Tilsæt suppe fra hamburgerryggen eller flæsket og en anelse sukker.
Hertil serveres kogt Hamburgerryg, kålpølser og flæsket.
Samt de sukkerbrunede kartofler og alm. hvide kartofler.
Husk sennep og rødbeder.
En snaps er ligeledes vigtig, for at fordøje den tunge kål.
Men altså ikke den menu vi skal have i morgen. Den kan I se andet sted på siden, og der kommer også opskrifter og lidt billeder på et tidspunkt.
Skriv din kommentar her