En hurtig, frisk og god salat med spidskål og de sidste blommer. Salaten smagte perfekt til frikadeller, men også til andre kødretter.
Jeg er ret vild med spidskål, - den er sprød og mild i smagen, og kan holde sig frisk i flere dage. Og så er den i sæson netop nu.
½ Spidskål
ca. 5 Blommer
ca. 3 stilke bladselleri
1 lille rødløg
pinjekerne
sesamfrø
4 spsk citronolie
1 spsk vand
salt, peber
hakket basilikum
Skær spidskål i fine strimler. Blommerne skæres igennem, stenen fjernes og skæres i tynde skiver, løg skæres i mindre tern og bladselleri skæres i tynde skiver. Det hele blandes let sammen.
På en varm tør pande, ristes pinjekerne og sesamfrø let, og afkøles lidt inde de blandes i salaten.
Ryst ingredienser til dressingen sammen og smag til. Hældes over salaten lige inden servering.
Skriv din kommentar her