Jordbærsæsonen er startet, og der bliver helt sikkert serveret jordbær med fløde mange steder. Men jordbær kan bruges til rigtig mange retter, og går fantastisk sammen med både kød og fisk.
Prøv f.eks. en jordbærsalsa, som er god til både fisk, svinekød eller en god bøf. Og er der noget til overs fra middagen, smager det også godt på bruschetta
Jeg valgte at servere en jordbærsalsa til torskefileter, som blev tilberedt med citron.
Jordbærsalsa
½ agurk
½ bk. jordbær
3 dl. æblesaft - gerne syrlig
1 dl olie
salt og peber
Skær agurken igennem og tag kernerne ud. Jeg skræller ikke agurken. Skær den i meget små tern, som lægges i en skål. Bland, æblesaften, olie, salt og peber sammen, og hæld det over agurkerne. Husk altid at smage på marinaden inden du hælder den over, så du kan få lige den smag du bedst kan lide. Kan evt. tilsættes lidt citron, hvis den ikke er syrlig nok.
Lad det stå og trække en times tid.
Si marinaden fra (kan gemmes til andet) agurkerne, og bland med jordbær der er skåret i tern. Anret evt. jordbærsalsaen på tynde skiver af avocado.
Torsk med Citron
4 torskefileter
friske Spinatblade
1 økologisk citron
2 dl. fløde
citronsalt
Vask spinatbladene og kom dem i et ildfast fad. Der må gerne være et ordentlig lag, for de falder jo ret så meget sammen når de varmes op.
Hæld fløden over spinaten, og drys med salt og peber.
Læg torskefileterne henover, og kom skiver af citron på fisken. Krydr med citronsalt.
Kommes i ovnen i ca. 20 min, til fisken er mør. (falder i flager når man skærer i den).
Server torsk sammen med jordbærsalsa og nyekartofler der er vendt i smør.
Velbekomme!
Skriv din kommentar her