Denne lækre TUC kage kan laves på ingen tid. Opskrift på en nem sommerkage med salte TUC kiks, der pyntes med flødeskum og friske bær.
TUC kage er en fantastisk nem kage, der bages med sprøde og salte TUC kiks, hvorefter kagen pyntes med fødeskum og lækre bær.
Fredag eftermiddag, solen skinner, der loves en fantastisk weekend og i butikken sælges de flotteste røde jordbær. Så kan jeg ikke lade være med, straks at tænke, at nu må der bages en sommerkage til at fejre weekendstarten med.
Jeg har før lavet en kagebund med TUC kiks, og det er også lige det jeg gør igen. Så kender du den ikke, må du altså prøve den.
TUC-kagen er både nem og hurtig at lave og så smager den fantastisk godt.
Se også: Nem kiksekage uden palmin
Mandlerne kan nemt udskiftes med hasselnødder, og der kan også kommes grofthakket chokolade i bunden hvis det lige er det du har lyst til. Det, der gør kagen så dejlig, er at den er luftig og samtidig lidt sej i krummen.
Alt imens jeg sidder i solen og skriver indlægget, kan jeg høre den festligste musik fra Open Air koncerten i vores by. Her er der nemlig byfest i weekenden, så der rigtig liv.
Opskrift på TUC kage
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 1 tsk citronsaft
- 2 dl sukker
- 100 g TUC kiks
- 70 g marcipan
- 70 g mandler eller hasselnødder, hakkede
- 1 tsk bagepulver
- 5 dl fløde pisket til skum
- jordbær blåbær, ribs eller hvad du har lyst til
Sådan gør du
- Til TUC kage starter du med, at piske æggehviderne helt stive.
- Så tilsætter du 1 tsk citronsaft, og roligt lidt og ad gangen kommer du sukkeret i. Pisk indtil det bliver en sej marengs.
- Knus kiksene fint, hak mandler eller nødder fint, riv marcipanen og bland alle tre dele med med bagepulver.
- Kom blandingen i marengsmassen og vend det rundt så det bliver fordelt.
- Kagen bages i en springform (20 centimeter) eller en som jeg gjorde her, i en aflang bageform. Beklæd alle sider med bagepapir inden du kommer dejen i. Så er det meget nemmere at få den ud igen.
- TUC kagen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter. Bages ved over- og undervarme.
Tips
Når den bagte TUC kage er afkølet, kan du pynte den med flødeskum og de friske bær der findes lige nu.
Flødeskummet kan også tilsættes lidt smag, som f.eks. lidt vaniljesukker eller et par tsk. hyben-æble sirup.
Kagen blev delt med vores søde naboer, og de var ret så begejstrede for den. Hvem kan også sige nej tak til et stykke af sommeren?
Rikke Bork
Er de alm. oven eller varmluft?
Ellen
Hej Rikke
Jeg bager den ved alm. varme.
God påske!
Marianne
Kan tuc kagen laves dagen før og kan den fryses ?
Ellen
Hej Marianne
Jeg har ikke selv prøvet, men der skulle ikke være noget i vejen for, at den kan fryses uden pynt.
Jeg kunne endda forestille mig, at den bliver bedre af det 🙂
God sommer til dig 🙂
Linda Juul Sikora
Ser så lækker ud, den skal da prøves.
Går ud fra at det er en brødkorn du har brugt, har du nogen anelser om hvor mange liter den er på?
God weekend ?
Ellen
Hej.
Ummm ja den er rigtig god. Jeg har bagt den i en aflang tærteform (ca. 10 x 30 cm), men den kan også bages i en tærteform / lagkageform (ca. 20 cm).
Også dejlig weekend til dig.
Hilsen fra Ellen.