MADBLOG & LIVSSTIL

Nu begynder efteråret for alvorlig at vise sig. Der er dage hvor man næsten ikke synes når at blive lyst inden det igen er mørkt. Og regn og blæst har vi også. Så nu er det suppetid, så man har noget at varme sig på, måske efter en god lang gåtur. Karrysuppe bestemmer du selv hvor “varmende” den skal være, alt efter hvor meget chili der kommer i. Jeg kan godt fortælle dig, at både min mund og læber brænder lidt, efter at have spist den, for jeg vil gerne have det stærkt. Er suppen ikke stærk nok, kan der serveres  banansalsa, der har godt med power, til.

karry-suppe-banan-salsaKarrysuppe med kokosmælk
Olie til at stege i
3 spsk. karry
2 fed hvidløg
ca. 250 gr. kyllingefileter i tern
2 dåser kokosmælk (á 400 ml)
1 stor rød peberfrugt i tern
hønsebouillon (2 terninger eller 1 spsk)
150 g champignon i skiver
1 rød chili, finthakket

Varm olie i en gryde og svits karryen sammen med meget finthakket hvidløg. Kom kyllingestykkerne i og svits dem sammen med peberfrugt i små tern.
Kokosmælk kommes i sammen med bouillon/fond (nej der skal ikke vand med) og det hele simrer ca. 5 min. Kom champignonskiver og chili ved og lad det simre endnu et par minutter. Smag til med salt, gerne med karrysalt.

banansalsaBanansalsa
2 bananer
10 gr smør
1 tsk karry
1½ spsk finthakket rød chili
100 gr finthakket (rød)løg
evt. lidt rosiner
evt.  koriander
salt

Smelt smørret i en pande og karry, som svitses af. Lad det bruse af. Svits chili og løg i ca. ½ min. Kom bananer ved og svits  til de bliver bløde (ca. ½-1 min). Tag panden af varmen og tilsæt rosiner, og smag til med salt og evt. koriander.

Server suppen meget varm med salsaen og noget godt brød til.

karrysuppe-kokosmaelk-banan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter