Selvom temperaturen har meget svært ved at svinge sig op over 15 - 18 grader, kan vi nu godt få lidt sommermad. Fra på fredag, er der dømt ferie, og så må det meget gerne blive lidt mere stabil sommer. Det er jo lige før jeg fryser i dag.
I køkkenhaven er der rigtig meget salat nu, og det både pynter og smager godt. Og så er det dejligt blot at kunne gå ud i haven og plukke salat til aftensmaden. I drivhuset er der tomater og agurker, så selvfølgelig skal vi have en rigtig sommerligsalat til.
[ingredients title="CItronkoteletter og Sommersalat"]
2 personer (salaten er nok til 3 personer)
- 2 store svinekoteletter
- Citron olie (jeg bruger Lemon sprayen, som er så nem)
- lidt citron skal til pynt
Salat:
- 200 gr tomater
- 200 gr agurk
- 1 løg, gerne rødløg
- ca. 100 gr friskplukket salat
- Mozarella eller feta
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- 1 nip salt
Spray dine koteletter god med citronolien og lad dem ligge og trække en times tid.
Imens kan du lave salaten.
Skær tomater i halve eller kvarte hvis de er lidt større. Agurken skæres i skiver, som halveres. I en skål kommes friskplukket salat, sammen med løg i små tern, agurker og tomater. Pluk din mozarella hen over.
Pisk en dressing af olie, eddike, honning og sennep, og tilsæt et nip salt. Hæld dressingen over salaten.
Drys med lidt salt og peber, og steg koteletterne på en meget varm grillpande, eller på grillen, til de er møre.
Servér koteletter med et riv citronskal hen over, og med salaten og nye danske kartofler.
Dejlig frisk og let sommermiddag.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her