Se hvordan du tilbereder en hel kylling i ovn, så du får en helstegt kylling med sprødt skind. En nem opskrift på ovnstegt kylling med tilbehør.
Hel kylling i ovn er en af de mest populære retter på de danske middagsborde, og denne opskrift er med lækkert tilbehør og en velsmagende og nem sauce til kyllingen.
En ovnstegt kylling skal have lidt under en time i ovnen, og her får du en god opskrift med stegetid på retten.
Tilbehør er kartoffelskiver, dampede gulerødder og en lækker sauce med champignon, der passer godt til en helsteg kylling. Opskriften er beregnet til fire pesoner.
Opskrift på hel kylling i ovn
Ingredienser
- 1 hel kylling gerne på mindst 1400 gram
- 3 spsk. barbecuemarinade
- 300 g gulerødder
- 0,5 porre
- 200 g champignon
- 650 g kartofler
Sådan gør du
- En hel kylling lægges i et ildfast fad, så giver du ellers kyllingen en en gang barbecuemarinade.
- Steg kyllingen i ovnen. Først ved 220 grader varmluft i 15 minutter, hvorefter du skruer ovnen ned på 180 grader varmluft, hvor kyllingen skal have yderligre ca. 40 minutter til den er gennemstegt og lækker brun. Den samlede stegetid på helstegt kylling er ca. 50-55 minutter.
- Kartofler skæres i tynde skiver, og steges i lidt olie på en pande til de er møre. Det tager ca. 15 minutter, og du laver tilbehøret mens kyllingen steger færdfig.
- Gulerødder dampes møre i en gryde i en smule vand.
- Sovs til ovnstegt kylling: En halv porre skæres i tynde skiver og kommes i en gryde sammen med champignon der er skåret i mindre stykker. Svitses lidt inden saften fra kyllingen kommes ved og koges op. Jævnes og smages godt til med salt og peber.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
708
% Daglig værdi*
Fat
36
g
55
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
8
g
Monounsaturated Fat
15
g
Cholesterol
179
mg
60
%
Sodium
368
mg
16
%
Potassium
1583
mg
45
%
Carbohydrates
44
g
15
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
50
g
100
%
Vitamin A
13081
IU
262
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
83
mg
8
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Den færdigstegte kylling i ovn må gerne hvile 10 minutter inden udskæring.
Så er det kun tilbage at dække bord, og så er der serveret. En nem og hurtig middag, der tilmed smager dejlig.
admin
Smagte også rigtigt lækkert. Selvom det ikke lige var helt så sundt og fedtfattigt som det burde være 🙂
Vi spiser ude
Mums! Det ser jo alt for lækkert ud!