På FOOD messen i Aarhus købte jeg en flaske Mjød med urter. Jeg drikker ikke mjød, men tænkte den kunne give en god smag til en marinering. Jeg købte faktisk 2 flasker, den anden er med hyldeblomst, og er mere tænkt at skulle bruges til desserter. Mere om den senere.
Mjød-marinaden
1 dl Mjød
revet skal af 1 citron
1 lille løg i meget fine tern
salt, peber og andre krydderier efter lyst
Kom kødet i en pose sammen med marinaden og lad de ligge mindst 4 timer og gerne natten over.
Hokkaidoen er vist den smukkeste rodfrugt med sin skrappe og intense orange farve. Og så er den, når man først har fået skåret den over, nem at tilberede. Jeg valgte at skære den i små tern og bage dem.
Bagte Hokkaido-tern
1 hokkaido
lidt olie
salt og peber
Skær hokkaidoen i små tern og kom dem i en pose med olie og krydderie. Shake it - ryst posen og hæld dem ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 gr i ca 20 min.
Imens kan kødet steges. Tør det godt af inden det kommer på panden og krydder med salt og peber. Stegetiden afhænger af hvilket kød der er valgt.
Skriv din kommentar her