Få en lækker opskrift på ølkage, der er en skøn krydderkage lavet med hvidtøl og krydderier. Ølkagen er nem at bage og serveres med smør.
Ølkage er en klassisk og utrolig nem kage med hvidtøl og masser af krydderier, og den får du opskriften på her.
Åh lørdage er skønne. Man kan sove lidt længere, sidde længe og hyggesnakke ved morgenmaden og ellers lave det man lige har lyst til. I denne weekend er Jonas & Jeanne hjemme på besøg, så det er ekstra dejligt.
Vejret er sådan rigtig hygge-bage-læse vejr. I morges sneede det, nu regner det. Så der er selvfølgelig blevet læst i en bog. Jeg læser "En Vinternat" af Simon Sebag Montefiore, som bygger på en virkelig historie, og er en gribende kærlighedsfortælling, thriller og drama i ét. Store følelser og smerte, tragedie og lykke klemt ned i en fortælling fra Moskva i sommeren 1945.
Se også: Marmorkage - lækker formkage med striber
Men jeg har også haft lidt gang i ovnen. En enkelt hvidtøl var tilbage fra risengrøden den anden dag, og den blev forvandlet til den skønneste ølkage. Alle kender sikkert kagen, men jeg synes nu den skal på bloggen alligevel. For den er både nem, god og kan holde sig flere dage.
En gang imellem tilsætter jeg chokoladestykker, rosiner eller hakkede mandler til dejen. Men i dag blev den helt clean.
Opskrift på ølkage
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 300 g brun farin
- 2 tsk natron
- 2 tsk kanel stødt
- 1 tsk ingefær stødt
- 1 tsk nellike stødt
- 1 tsk kardemomme stødt
- 3,3 dl hvidtøl
Sådan gør du
- Til ølkage kommes alle ingredienser i en skål, og der røres rundt. Dejen er ret fast. En mellemting mellem en gærdej og en rørekage.
- Dejen skal i en aflang kageform og bages ved 175 grader varmluft i ca. 1 time. Stik med en træpind for at se om den er gennembagt. Der må ikke hænge dej ved. Så nemt er det.
Ernæring
Tips
Ølkage serveres i skiver med iskoldt smør på. Mums, det smager mega godt! Og som sagt er det en meget nem krydderkage at bage. Velbekomme.
Se også: Saftig banankage med chokolade
Ellen
Hej Vicki.
Hvidtøl giver vædsken og smagen. Så i princippet kan du bruge lige hvad du har lyst til. Det vil give en lidt anden smag, men jeg tror sagtens det kan lade sig gøre. Jeg forestiller mig, at den bliver mere frisk i smagen og nok også lidt lysere i farven.
Men der er ikke andet at gøre, end at prøve - og mon ikke det bliver en god kage, med en hel ny og spændende smag 🙂
Hilsen Ellen
Vicki
Det må prøves 😀 Tak for svar!
Vicki
Tror du at man i stedet for en hvidtøl kan bruge en god Æblecider? Altså en med en god alkoholprocent, ikke "sodavanden" 😀
Ellen
Hej Hanne.
Ja så lang tid holder vores ikke. Den er for god, så
er næsten væk 😉
Hilsen Ellen
Hanne K
Hvor sjovt. Jeg bagte ølkage i onsdags som vi har hygget os med siden 🙂